Kásler már iskolaigazgatókat is önkényesen nevez ki

Kásler Miklós FORRÁS: MTI/SZIGETVÁRY ZSOLT

Kásler Miklós két csepeli iskolaigazgató kinevezésekor is önkényesen döntött. – hívta fel rá a figyelmet Facebookon Dukán András Ferenc, a Momentum oktatáspolitikusa és csepeli önkormányzati képviselője.

“Az állami általános iskolák vezetőinek kinevezéséről Kásler Miklós minisztériuma dönt, se a tantestületnek, se a szülőknek, se a diákoknak nincs érdemi beleszólása a döntésbe.”

írja Dukán András Ferenc. 

„Nem fogadható el, hogy a helyi közösségek véleményének figyelmen kívül hagyásával, sok esetben a véleményükkel kimondottan ellentétesen döntsenek.”

– teszi hozzá.

“A Széchenyi István Általános Iskolában egyedül az intézményt évek óta vezető igazgató pályázott, mégse került kijelölésre vezető az intézmény élére. Az eljárás átláthatatlan, nincs érdemi indoklás a döntésről. A Kazinczy Ferenc Általános Iskolában az eddigi igazgató nyugdíjba vonulása után nem az eddigi helyettesét, az intézmény elismert tanárát, és a tantestület szellemiségének hű képviselőjét nevezték ki, hanem egy külső pályázót.”

Dukán András Ferenc a végén elmondja:

“A Momentum Mozgalom oktatási programja egy olyan oktatási rendszer mellett foglal állást, ahol az intézmények a helyi közösségek kezében vannak, ahol az igazgató kinevezésekor a tantestület, a szülők és a diákok képviselői is szavaznak. Az állam feladata a minőségbiztosítás, hiszen egy minisztérium nem láthatja át az ország összes intézményének mindennapjait.”