Berki Krisztián végül felfüggesztett börtönt kapott

A 2018-as busz elött történt büntetőfékezésért 2 év börtönt kapott 4 évre felfüggesztve Berki Krisztián. Továbbá két évre eltiltották a vezetéstől és 625 ezer forintos pénzbírságot is kell fizetnie.

A II. és III. kerületi bíróság kedden délelőtt tárgyalta a celeb büntetőügyét: a vádirat szerint 2018 márciusában több KRESZ-szabály megszegése után előzött meg és fékezett le forgalmi ok nélkül álló helyzetre egy BKK-busz előtt, amely vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést; a buszban 2,5, a személygépkocsiban 14 millió forintos kárt okozva. Az ügyészség Berkit közúti veszélyeztetés, valamint jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntettével vádolta – írja a hvg.hu

A bizonyítékok alapján Berki indokolatlanul vészfékezett, ezzel veszélybe sodorta magát, a feleségét, a busz utasait, és a járműveket is. Védője szerint ezt semmi nem támasztja alá, sőt az egész esetet egy „egy pitiáner közúti konfliktusnak” tarja.

Az utolsó szó jogán Berki Krisztián ártatlannak vallotta magát: szerinte bizonyítékok támasztják alá ezt. A balesetet sajnálja, de nem tartja magát hibásnak, és azt kérte, mentsék fel minden vádpont alól – számolt be az esetről atv.hu is.

ATV / HVG