Kizárták az MSZP-ből a párt volt elnökét

Kizárták Molnár Gyulát az MSZP-ből, miután a párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa egyhangú határozattal döntött a kérdésben szerdán.

Az ügyet ezzel lezártnak tekintjük.

– írta Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan, az MSZP két társelnöke tájékoztató körlevelükben.

Az ellenzéki párt szerint azért kellett így eljárniuk, mert Molnár súlyosan megsértette az MSZP integritását, és a kongresszus által elfogadott stratégiáját, amikor jó nyerési esélye ellenére a DK támogatásával vállalta csak a választási megmérettetést, személyes döntést hozott, és a DK-frakciót választotta.

Az MSZP hangsúlyozta, hogy az általuk a DK-val kötött, a budapesti körzeteket érintő megállapodás nem kötelezte Molnár Gyulát arra, hogy a DK frakciójába üljön.

Nemrég Molnár Gyula, MSZP-s országgyűlési képviselő jelentette be, hogy az előválasztáson a DK színeiben indul, és ha megnyeri a választást, a DK frakciójába szeretne bekerülni. Ez pedig egy belső feszültséget generált a két párt között.

Nem ez az egyetlen feszültség Molnár Gyula körül. Nemrég egy DK-s lakossági fórumon, egy idős hölgy Dobrevnak beszélt bizalmasan a szocialista képviselő „állítólagos prostituált ügyéről”.