Csárdi: Budapestet túlnőtte az a forgalom, amit el tud viselni

Eljött a Lánc-híd régóta várt felújításának az ideje, de ezt már évekkel ezelőtt meg kellett volna tenni – közölte Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján szerdán.

Csárdi elmondta, hogy már sok éve tudjuk, hogy a Lánc-hídat fel kell újítani, és annak állapota már veszélyes. Viszont a sok halogatás miatt drágult a projekt. Felsorolta, hogy az elmúlt két-három évben jelentősen drágult az euró-forint közötti árfolyam, és a hirtelen dráguló építőanyagok ára pedig az inflációt is meghaladta. Ezt a két tényezőt bármelyik, a híddal foglalkozó szakember alátámasztja, ezzel is bizonyítva, hogy a kormány alaptalanul támadja a városvezetést.

Ez a beruházás egy olyan nemzeti kincset véd meg, amely mindannyiunk számára kiemelt érték.

Az LMP-s képvsielő többek között rámutatott, hogy ez a beruházás is bemutatja, hogy Budapestet túlnőtte az a forgalom, amit el tud viselni. Ezért fontolóra kell venni egy, az egész városra kiterjedő forgalomcsillapítást.

Továbbá szóvá tette a Lánc-híd előtt lebetonozott virágágyást, amellyel a kormány-média éles kritikákkak illette Karácsony Gergelyt. Egy fotóval együtt bemutatta, hogy nem ez volt az első eset, hogy felszámolták a körforgalomban levő virágágyást. Tarlós István idején is szükség volt rá egyszer.

Csárdi Antal hozzátette, hogy a beruházás végén mindenképpen vissza kerül, sokkal szebb formájában.