Ismét hatalmas tüntetés szerveződik hétfőre a Parlament elé

Kormánypárti képviselők olyan kirekesztő és gyűlöletkeltő javaslatokat nyújtottak be, amelyek célja, hogy teljesen eltüntessék az LMBTQI embereket a nyilvánosságból, és betiltsák azokat a létfontosságú iskolai programokat, amelyek egyrészt segítenek a fiataloknak abban, hogy információkhoz és támogatáshoz jussanak, másrészt elfogadóbb és mindenki számára biztonságosabb környezetet garantálnak. Mindezek mellett a kormány a benyújtott törvényjavaslattal igyekszik egybemosni gyerekekkel szemben elkövetett, megbocsáthatatlan bűnöket elkövetőket az LMBTQI közösség tagjaival.

A T/16365. számú, a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat számos szervezetnél, nagykövetségnél és közéleti szereplőnél verte ki a biztosítékot, amiben mindazon mellett, hogy a pedofíliát gyakorlatilag összemossa az LMBTQI tagokkal.

Ezen felül pedig a törvény az írja: „Tilos az olyan reklámot tizennyolc éven aluliak számára elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.” – amivel számos civil szervezet oktatási munkája kerül veszélybe, de olyan reklámok sem láthatnak már napvilágot, melyek az IKEA, vagy épp a Netpincér csinált az LMBTQI tagok kiállása mellett.

Éppen ezért hétfő estére demonstrációt szerveznek a Kossuth térre 18:00-tól.

Tervezett program:
18:00-18:30: gyülekező a Kossuth téren
18:30-19:30: beszédek
19:30-tól: a résztvevők akciója a törvényjavaslat ellen
20:00-20:30: a tüntetés befejezése

További részlet IDE kattintva érhető el.