Kendernay: a Fidesz nem hátrált meg, a Fidesz be akarja csapni a lakosságot

A Reflektorban vendége Kendernay János, az LMP országgyűési képviselőjelöltje volt, akivel többi között a Fidesz Fudan Egyetemmel kapcsolatos népszavazásáról és magyarország zöldpolitikájáról is beszélgettünk.

Június 5.-én volt a környezetvédelem világnapja, ami alkalmából Kendernay egy megbeszélésen vett részt Berecz Mátyás a DK egri képviselőjelöltjével, Elek István, Orbán Viktor egykori főtanácsadójával és Illés Zoltán, az Orbán-kormány idő közben megszüntetett környezetvédelmi államtitkárságának korábbi vezetőjével. Studióbeszélgetésünk során szóba került ez a beszélgetés is, és azon belül az is, hogy miért nem zöld a Fidesz zöldpolitikája.

Ugyan ezen a napon volt a Fudan Egyetem elleni tüntetés is. A tüntetés hatására a Fidesz másnapra bejelentette, hogy lesz egy népszavazás a kínai egyetem ügyében, de a hozzá tartozó törvényjavaslatot még nem vonták vissza. Az LMP-s politikus a jelenséget az olimpiához hasonlította, ugyanis ott is elindítottak egy népszavazást. Kendernay ezzel arra mutatott rá, hogy lehet olimpai nem lett Magyarországon, viszont az olimpai projekteket így is folytatták.

Ez pontosan megmutatja, hogy a Fidesz se nem őszinte, se nem nyitott lapokkal játszik.

Szerinte a népszavazás belengetése nem a kormány meghátrálását jelenti, hanem azt, hogy a Fidesz újból becsapja az embereket, ahogy ezt tette pár évvel korábban is.