Demeter Márta: nem telik el nap Fideszes lopás nélkül

300 százalékos nyereség adóalap kedvezményt kapnak azok a cégek amelyek a fidesz által létrehozott vagyonkezelő alapítványokat támogatják – idézte fel Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselője azt a javaslatot, amit tegnap szavaztak meg a Parlamentben.

Ezek az alapítványok fideszes házipénztárak, amelyek csak a fideszes emberekt képviselik és gazdagítják, a magyarok közérdekét pedig nem szolgálja. Tegnap óta pedig már 300 százalékos nyereség adóalap kedvezményt is kaphatnak. Ezt a pénzt nem az államnak fizetik vissza, és bármilyen beruházásra fordíthatják, amelyek nem a magyar nép érdekeit szolgálják – jelentette ki az országgyűlési képviselő.

Félnek a ’22-es választástól, ezért szerveznek ki minél több közpénzt.

Demeter hozzátette, hogy nem csak a közvagyont lopja meg a Fidesz az alapítványokon keresztül, hanem további 1750 ingatlan került az alapítványok kezébe.

Hasonló fideszes közpénzlopási forrásként megemlítette a budapest-belgrád vasútvonalat, a paks 2-t és fudan egyetemet. Ezen projektek érdemileg még meg sem kezdődtek, de a tervezésekre így is száz milliók szálltak el. Hozzátette, hogy a kormány 26 milliárdot fizett az oroszok felé egy olyan jegyzőkönyv alapján, amelyet csak utólag írtak meg. Ezzel is rámutatva a fidesz csalásaira.

Nagy beruházások kizárólag úgy valósulhatnak meg ha erről a magyar embereket egyrészt megkérdezik, másrészt ezek a beruházások átláthatóan és korrupciómentesen valósulnak meg

– jelentette ki Demeter Márta.

Hozzátette, hogy ennek egész Magyarország területén így kell lennie, és minden ilyen beruházásnak az emberek érdeketi kell, hogy képviselje.