Ha Jakab felszólal, kivonulnak a teremből – ígérte a kormánypárt

Kocsis Máté hétfőn írta ki Facebook-oldalára, hogy nem kívánnak a Fidesz-frakcióval jelen lenni az országgyűlés termében, mikor Jakab Péter beszédet mond.

Mindez azután történt, hogy a Jobbik miniszterelnök-jelöltje hétfő délelőtt bejelentette: „ma napirend előtt fogok felszólalni a parlamentben. Nem tudom, hogy be fog-e jönni Kövér, de ha igen, olyat fogok neki mondani, amit még soha!”

Ezt a titokzatos ígéretet oly módon váltotta be a Jobbik frakcióvezetője, hogy hétfőn a napirend előtti felszólalásában megdícsérte Kövér László bajuszát és nyakkendőjét. Természetesen erősen ironikus hangnemben.

Úgy tűnik, Kövér Lászlónak nem volt ellenére ez a viselkedés, ugyanis ezúttal nem vonta meg a szót Jakabtól.

Jakab Péter beszédében elmondta, hogy az Alkotmánybíróság is kimondta, hogy alkotmányellenesen szavazták meg a köznyelvbn rabszolgatörvényként emlegetett túlóratörvényt. Jakab Péter szerint évekig törvénytelen eszközökkel kényszerítették túlórára a magyar munkás ebereket. „Most mi a terv? Átírják az Alaptörvényt, vagy hajlandóak tudomásul venni, hogy jár a túlóra pénz, a pihenőidő?” – tette fel a kérdést a frakcióvezető.

Jakab Péter ma délelőtt erre így reagált a kormánypárti távollétre: „Magyarán nem jönnek be a munkahelyükre, ha én beszélek.”

Posztjában munkakerülőknek nevezte a Fidesz-KDNP frakciót és leírta kormánypárti képviselőtársait megszólíta, hogy azért (is) kapják a fizetésüket, hogy végighallgasák Őt.

Nem érhető el leírás a fényképhez.
Jakab Péter – Facebook