Nézőpont: a magyarok csaknem kétharmada elégedett a kormány járványkezelésével

A magyarok csaknem kétharmada (62 százalék) jelezte a harmadik hullám végén, hogy elégedett a magyar kormány járványkezelésével – derül ki a kormányközeli Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából, amelyet a Magyar Nemzetnek készített.

A kutatás szerint a harmadik hullám idején némileg csökkent az elégedettség, de a hullám végére az év eleji szinten elégedettek a magyarok a kormány járványkezelésével. Hozzátették, hogy a járvány idején soha nem csökkent ötven százalék alá az elégedettségi mutató.

A kormánypárti válaszadók elégedettsége 89 százalék. Az ellenzéki szavazók körében a válaszadók 26 százaléka elégedett a kormány járványkezelésével, az ismeretlen preferenciájúaknak pedi 45 százaléka. A Nézőpont intézet szerint idén még nem volt ilyen magas a kormány járványkezelésével való elégedettség a potenciális szavazóik körében.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása 2021. május 25. és 26. között ezer fő telefonos megkérdezésével készült. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. Ezerfős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a mintavételi hiba 3,16 százalék.