Vadászati kiállításra 70, az Országos Mentőszolgálatra 59,9 milliárd – Dorosz Dávid sajtótájékoztatója

Repkednek a milliárdok a Vadászati világkiállításra. Mi lesz a mentősökkel? Ezzel a címmel tartott sajtótájékosztatót Dorosz Dávid a Párpeszéd Pest 5. választókerületi képviselője.

Dorosz Dávid szerint: Egy válság mutatja meg egy kormány és egy politikai erő igazi arcát. Szerinte ez a válság brutális igazságtalanságot mutatott be az Orbán-kormány. Elmondása szerint a Fideszes 1% meggazdagoott, a maradék 99% pedig elszegényedett Magyarországon.

Dorosz Dávid elmondta, hogy a költségvetést jól szimbolzálja a Vadászati kiállításra jelenleg szánt 70 milliárd és a Mentőszolgálatnak szánt kevesebb, mint 60 milliárd forint. Elmondta, hogy a Vadászati világkiállítás az 1%-nak szól, míg a Mentőszolgálat a 99%-nak. Elmondta, hogy a kiállításra szánt összeg folyamatosan emelkedik, egyáltalán nem biztos, hogy megáll 70 milliárdnál a költségvetése.

Dorosz szerint a vadásztársaságokat is megosztja a kiállítás mibenléte. Elmondta, hogy Lázár János is negatívan nyilatkozott az eddig 70 milliárd fornitos közpénzt igénylő projektről.

Dorosz Dávid elmondta, hogy Párbeszéd benyújtott egy költségvetés-módosító javaslatot, mely kifejezetten megerősítené a Mentőszolgálatot és „egy járvány egy válság, egy egészségügyi kihívás időszakában az ott dolgozóknak adna közvetlen segítséget.”

A javaslat szerint egy egyszeri 500 000 forintos összeggel támogatná az egészségügyben dolgozókat. Ez összesen 4,5 milliárd forintba kerülne.

A Párbeszéd képviselőjelöltje így zárta beszédét:

„Mi a 99%-ért és az egészségügyi dolgozókért és a magyar emberekért dolgozunk. Orbán Viktor és kifutófiúja, Semjén Zsolt pedig a saját bizniszeiken.”