Hiába várta Fekete-Győr András Németh Szilárdot és Budai Gyulát futni

Még korábban Orbán Gáspár taníttatásával kapcsolatos vitában a Momentum elnöke kihívta egy szigetkörre Németh Szilárdot, a Fidesz alelnökét, valamint Budai Gyulát.

A kihívás azután történt, miután azok kellemetlen megjegyzéseket tettek rá, amiért kritizálta a miniszterelnök fiának közpénzes taníttatását.

„Nagy tételben fogadok bárkivel és bármiben, hogy FEGYőR Bandi nem csinálná végig azt a három hetes katonai alapkiképzést, amit jómagam és sok ezer katona végigcsinált!” – írta Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő Facebookon egy korábbi posztban. 

„Tessék velem jönni valamelyik nap egy szigetkörre – de aztán aki lemarad, az egy hónapig önkéntes munkát végez. Áll az alku, Szilárd, Gyula?” – írta válaszában Fekete-Győr András Budainak válaszolva.

A mai napon lett volna esedékes a várva várt futás, amire azonban Fekete-Győr Andráson kívül egyik politikus sem jelent meg, pedig mi is a helyszínen vártuk őket. A Momentum miniszterelnök-jelöltjét végül pár lelkes aktivista kísérte el egy sziget-körre.