Dobrev: „2022-ben a fideszes luxuspolitikus meg fogja tudni hogy milyen a magyar valóság”

Budapest, 2020. február 21. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti (EP-) képviselõje nyitóbeszédet mond az európai minimálbérrõl szakszervezeti vezetõk részvételével rendezett konferencián a budapesti Európa Pontban 2020. február 21-én. Az ellenzéki politikus az európai minimálbér bevezetése mellett érvelt a fórumon. MTI/Mohai Balázs

Korábban megírtuk, hogy mi is hangzott el a szokásos péntek reggeli rádióinterjúban, amire Dobrev Klára online sajtótájékoztatóján reagált.

Egyébként Orbánék gúnyt űznek a tisztességes sokakból.

A válságok nem kezelték, segítséget nem adtak. Széles körben elérhető állami bérpótlék Európában egyedüli módon csak nálunk nem volt.

Majd, akiknek mindezt köszönhetjük, annak az embernek, az az ember az állami rádióban, a közpénzből működő propagandában elkezd siránkozni, hogy milyen nehéz az ő élete, és ráadásul épp azoknak a pénzén teszi ezt, akiknek ő maga nem segített – mondta Dobrev Klára.

A Demokratikus Koalíció szerint:

Orbán Viktor a felelős azért, hogy a járvány és a válság megviselte a valóban bérből és fizetésből élőket. Ő döntött úgy, hogy nem kell segíteni. Ő mulasztott el a válságkezelést. Miatta tartunk ott, ahol.

Szavaim nincsenek arra a képmutatásra, hogy a miniszterelnök és a luxusban élő holdudvara a bérből és fizetésből élők adóiból urizál 10 éve és ezek után még siránkozik. Na ennek a világnak fogunk 2022-ben véget vetni és akkor majd nagyon sok fideszes luxuspolitikus meg fogja tudni, hogy milyen a magyar valóság és milyen tényleg bérből és fizetésből élni Magyarország miniszterelnökére.

– hangsúlyozta.