Időjárás a hétvégén

Szombat napközben jellemzően közepesen, az ország egyes részein átmenetileg erősen felhős idő valószínű, emellett rövidebb-hosszabb időre mindenütt kisüthet a nap.

Elsősorban a Dunától keletre, valamint a nyugati határ közelében kell záporokra, elszórtan zivatarra is számítani, másutt kicsi a csapadék esélye. Az északnyugati szelet az Észak-Dunántúlon és Budapest környékén erős, a zivatarokat átmenetileg viharos széllökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között valószínű– írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnap a Dunántúl nagy részén több órára kisüt a nap, kevesebb gomolyfelhő valószínű. A Duna vonalában, illetve a Dunától keletre erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, délután, este erősebben felhős körzetek is lehetnek.

A Dunántúlon elszórtan, a Duna vonalában és a Dunától keletre összességében több helyen előfordulhat záporeső, zivatar. Az északnyugati, északi szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Zivatar környezetében viharossá is fokozódhat a szél. Hajnalban 4, 11, a legmelegebb délutáni órákban 15, 21 fokot mérhetnek – írják.

(OMSZ)