Otthagyja a Real Madridot Zidane

Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője a távozás mellett döntött. A kövekező szezontól már nem Ő fogja edzeni a a többszörös BL győztes csapatot – írja a spanyol Marca és az AS.

Ugyan hivatalosan még nem jelentették be a francia menedzser döntését, de a spanyol lapok szerint szerdán közölte a játékosokkal és a vezetőséggel döntését. Az AS információi szerint Zidane minden Real madrid játékosának küldött egy sms-t a távozásáról, és megköszönte a közös munkát.

A Real Madrid szombaton játszotta az utolsó bajnoki mérkőzését. Bár 2-1-re legyőzte a Villarrealt, így sem tudta bezsebelni a bajnoki címet.

Zidane ezután kért pár napot, hogy átgondolja a jövőjét, és szerdára hozta meg a döntést. Bár szerződése 2022-ig szól, felbontja azt. A klubnak új edzőt kell keresnie a nyáron. Egyes sajtópletykák szerint szerint az olasz Massimiliano Allegri vagy a klub korábbi játékosa, Raúl lehet Zidane utódja. Antonio Conte is szóba jöhet, aki az Internationale csapatot hagyja ott.

Zidane három Bajnokok Ligáját, két klubvébét és egy bajnoki címet nyert csapatával. Tavaly márciusban tért vissza és azonnal bajnoki címig vezette a Real Madridot. Az idei szezon már nem sikerült olyan jól, a bajnokságban másodikok lettek, a Bajnokok Ligájában nem jutottak döntőbe, miután kikaptak a Chelsea-től.