Karácsony Gergely: Azt gondolom, sokkal menőbb ez a járgány, mint a régi volt

Dr. Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója és Karácsony Gergely átadták a megújult MOL Bubit ma kora délután.

„Itt volt az ideje, hogy újragondoljuk a Bubi működését és hogy igazítva a kor jogos elvárásaihoz megfiatalosítsuk, okosabbá, menőbbé tegyük a Bubit, azt gondolom ez most megvalósult”. – indította Karácsony Gergely a sajtótájékoztatót, melyet ma délelőtt tarotta BKK.

A főpolgármester szerint minden felelős városvezetésnek az a dolga, hogy a lehető legtöbb alternatívát nyújtsa a városi közlekedésben a polgárok számára.

Karácsony elmondta: a városon belüli közlekedés egyre több olyan eszközt használ, amely rövidtávon belül hatékony és adott esetben olyanok is tudják használni, akik más közlekedési eszközökkel érkeztek a városba, de a belvároson belül szívesen fölülnek egy bringára vagy éppen egy rollerre. Szerinte ez különösen fontossá válik a főváros élhetővé tételében.

A főpolgármester elmondta, hogy az új Bubi könnyebb, defektmentes fújt gumijuk van, illetve a kikölcsönzésük is sokkal egyszerűbb, mint korábban. „Azt gondolom, sokkal menőbb ez a járgány, mint a régi volt”- mondta Karácsony Gergely.

Karácsony Gergely után Dr. Walter Katalin érkezett a mikrofonhoz, aki megköszönte a szakmai szervezetek munkáját. Elmondta továbbá, hogy az új kerékpárokon könnyebb lesz a nyereg állítása, valamint a táskáknak a rögzítése is egyszerűbbé vált. „És akkor a menő csengőről nem is beszélnék” – tette hozzá a a vezériazgató.

Dr. Walter katalin elmondta, hogy a Bubinak az okostelefpnos applikációja is megújult, ezért nem lesz tovább szükség a személyes ügyintézésre, ha valaki kiszeretné bérelni a MOL által üzemeltetett kerékpárokat.

A végső köszönetnyilvánítása előtt a vezérigazgató a franciaországi tanulmányairól mesélt, melyet úgy kapcsolt össze a beszédével, hogy elmondta: anno ő is bringával közlekedett ott és nagyon élvezte. Reméli, hogy a gyermekei is átélhetik itt Budapesten azt az élményt.