Úgy tűnik, Navalnij nagyjából felépült az éhségsztrájk után

Alekszej Navalnij az éhségsztrájkot követően „többé-kevésbé” visszanyerte egészségét, és mostanra lehetősége van kommunikálni családjával jelentette be csütörtökön az orosz szövetségi büntetés-végrehajtási intézet vezetője.

Navalnij, Vlagyimir Putyin elnök leghangosabb kritikusa és az orosz ellenzék ikonikus alakja két éves börtönbüntetését tölti. Korábban az orosz korrupció leleplezéséért is ő volt a felelős, sőt egy hosszú videót is kiadott Putyin egyik titkos projektjéről. Ennek következtében hazatérésekor letartóztatták, és az általa vezetett szervezetet pedig betiltották.

A börtönbüntetése alatt azonban éhségsztrájkba kezdett, amiért egyszer sem kapott megfelelő orvosi ellátást. Az éhségsztrájkkal végül elérte a célját, mert április 21-én átszállították egy polgári kórházba, és ezért 23-án be is fejezte az éhségsztrájkot. Fizikailag azonban teljesen legyengült és egyre rosszabb állapotba került.

csak mostanra sikerült valamelyest összeszednie magát, így ezt megünnepelvén a börtönben megengedték neki, hogy kapcsolatba lépjen a családjával.

Kiemelt kép: EFA KARACAN/Anadolu Agency AFP