Karácsony: 2022-ben nem helycserére, hanem változásra van szükség

Karácsony Gergely szombat reggel jelentette be, hogy részt vesz a 2021. őszén megrendezésre kerülő ellenzéki előválasztáson, ahol az LMP, az MSZP és a Párbeszéd jelöltjeként fog a szavazólapon szerepelni. A mai napon többször is videóban jelentkezett be közösségi oldalán.

A nap utolsó bejelentkezésében megismételték a reggeli videót, amikor szülőfalujában bejelentette indulását, majd egy stúdióban ismertette indulásának indokait és programjának alapjait.

Karácsony elfogadja az LMP, az MSZP és a Párbeszéd támogatását. Szerinte a hitére és elszántságra nagy szüksége lesz a következő időszakban. Szerinte a 99% javát kell szolgálni és egy olyan országot kell teremteni, ahol könnyebb feljutni az életben, mint lecsúszni.

Szerinte ideje megtanulni, hogy a demokrácia akkor lesz fenntartható, ha a többség azt igazságosnak érzi. Ezért jóvá kell tenni az elmúlt évek erkölcsi és anyagi kárait is. Olyan országot kell teremteni, ahol a szegénység és a reménytelenség nem választ el a részvételiségtől, ezért 2022-ben trónfosztással kell kezdeni, de azt a trónt egyben ki is kell vonatni a magyar politika színteréről. Nem helycserére van szükség Karácsony Gergely szerint, hanem változásra. Szerinte nem szabad hagyni, hogy az állami bárkit is kitaszítson és megbélyegezzen.

11 éve azért kezdett bele a politikába, hogy az legyen más, de szerinte az eddig nem változott. Most viszont lehetőség van a változtatásra. Szerinte lehet más a politika, sőt másnak kell lennie, ami meghaladja a megosztottságot és egyesíteni tudja az országot.

Karácsony Gergely elmondta, a jövő zöld lesz vagy nem lesz, ezért egy zöld és szociális országot kell építeni, hiszen egyszerre kell szolgálni azokat, akik félnek a hónap végétől és a világ végétől. A zöld miniszterelnök-jelölt szerint az az erős vezető, aki képes egyesíteni és nem állandó harcban áll, ezért is kell másnak lennie a politikában.

Végük elmondta, a kampány során nem hagyja magára Budapestet, sőt minden települést ugyan úgy képviselni szeretné.

Szerinte nem csak az elmúlt 10 évet, hanem az elmúlt 30 évet is le kell váltani, ezért nem abban kell versenyezni, hogy ki tudja jobban szidalmazni a jelenlegi kormányt, hanem, hogy ki tudja a legtöbb szavazót megszólítani.

Szerinte mindenkire szükség van a következő időszakban, ezért életre hívja a Kilencvenkilencek Mozgalmát, ami nem a pártok helyett, hanem a pártok mellett igyekszik előmozdítani a változást. Ehhez bárki csatlakozhat függetlenül attól, hogy tartozik-e valamelyik párthoz, vagy távol tartja magát a pártpolitikától. A következő hetekben a meglévő kilenc pontot szeretnék megvitatni, hogy a hatalom embereit felváltsa az emberek hatalma.

Tegyük jóvá Magyarországot – zárta beszédét Karácsony Gergely.