Nem Jakab Pétert indítja újra a Jobbik a miskolci választókerületben

Jakab Péter, a Jobbik elnöke a Facebook-oldalán jelentette be, hogy nem indul újra jelöltként Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1. választókerületében. Helyette a Jobbik jelöltjeként Szilágyi Szabolcs, Miskolc város közgyűlésének jobbikos képviselője, a Velünk a Város frakció tagja indul a körzetben a 2021-es előválasztáson.

Szilágyi Szabolcs Miskolcon született és nőtt fel. Hét éve dolgozik önkormányzati képviselőként az Avason. Kiemelte, hogy mivel a mindennapjait ő is Miskolcon tölti, ezért pontosan ismeri a környék problémáit, legyen szó akár a leszakadó bérekről, vagy a rossz közbiztonságról. Ezen kívül beszédében elmondta, hogy szeretné, ha az önkormányzatok jól tudnának működni a települések érdekeit szem előtt tartva, nem pedig a Fideszes képviselőkét.

Jakab Péter külön posztba reagált Szilágyi jelöltségére, amelyben a következőket írta:

„Borsod 1-es számú választókörzete kiemelten fontos a számomra, hisz 2018-ban a Jobbik jelöltjeként mindössze 127 szavazattal maradtam le a Fidesz jelöltje mögött. 2022-re mindvégig úgy tekintettem, mint a revans évére. És az is lesz. Nekem azonban ma már nem csak ebben a választókörzetben, hanem az ország mind a 106 körzetében revansot kell vennem az Orbán-kormányon, mint miniszterelnök-jelölt.

Éppen ezért úgy döntöttem, ezúttal nem indulok el Borsod megye 1-es számú választókörzetében, helyette minden erőmmel azon leszek, hogy miniszterelnök-jelöltként kihívhassam Orbán Viktort, és győzelemre segíthessem országszerte a Fidesz leváltására alkalmas képviselőjelölteket.”

A választókörzetben a DK jelöltje Hegedűs Andrea.