Szentkirályi: A keleti vakcinák ellen beszélni ugyanolyan, mint minden vakcina ellen

Péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában most Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő vendégeskedett.

Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter a tegnapi online Kormányinfón elmonda, hogy a járványügyi korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek augusztus végéig biztosan fennmaradnak.

A kormánybiztos pénteken ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a regisztráltak 80 százalékát már beoltották, így jól áll az oltási program.

A védettségi igazolványokkal kapcsolatban mindenkit biztosított arról, hogy a dokumentum meg fog mindenkihez érkezni, ezekkel az ügyekkel a kormányhivatalok soron kívül foglalkoznak majd.

Ezek után kiemelte, hogy a kormány álláspontja szerint a keleti vakcinák ellen beszélni ugyanolyan oltásellenességet jelent, mint általánosságában az oltások ellen beszélni.

A védettségi igazolvánnyal kapcsolatban Szentkirályi Alexandra megjegyezte, hogy a külügyminiszter megállapodásokat köt más országokkal, így azokkal az országokkal Magyarország kölcsönösen elfogadja egymás védettségi igazolványait, de a tárgyalások továbbra is zajlanak folyamatosan az összes számunkra releváns országgal.

A gazdasági költségvetéssel kapcsolatban elmondta, hogy a kormány az embereknek igyekszik segíteni, illetve a járványhelyzetet menedzselni, addig szerintük a baloldalról nem kapnak segítséget ebben.

Fotó: MTI Fotó / Kovács Tamás