Többet fizethetünk a Shellnél, ha környezettudatosabbak akarunk lenni

A Shell hazánkban is elérhetővé tette a karbonsemlegesítési szolgáltatását. Ezzel a Shell kútjaikon vásárolt üzemanyag használatából származó szén-dioxid-kibocsátást ellensúlyozza a cég, de ez csak opcionális.

A Shell szolgáltatása velünk együtt már 15 országban elérhető, többi között Németországban, Kanadában és szomszédunkban, Ausztriában is.

A szolgáltatás úgy működik, hogy a vásárlók 6 forinttal többet fizethetnek literenként tankolás után. Az így befolyt plussz összegeket a cég pedig olyan programokba fekteti, amelyek célja, hogy a keletkező üvegházhatású gázok elnyelésében szerepet játszó ökoszisztémák védelmét, helyreállítását és létrehozását támogassák.

Bujdosó Andrea, a Shell Hungary Zrt. Magyarországért és Szlovéniáért felelős értékesítési menedzsere szerint a programba magyarországi projektek is bekerülhetnek.

A program eddig 4 millió tonna szén-dioxidot váltott ki, ami csaknem 8 millió fa szén-dioxid-megkötési képességével egyenértékű.

Emellett megtudtuk azt is, hogy a kedzeményezésre a vásárlói reakciók pozitívak, és van olyan ország, ahol a vásárlók több mint 10 százaléka él a feláras szolgáltatással.

Viszont ha szívünk ügye a karbonsemlegesség, és a zöld életmód, akkor a legegyszerűbb, ha a lehető legjobban a háttérba helyezzük a személyautók használatát és helyette tömegkezlekedünk, biciklizünk.