Leszakadt egy metrófelüljáró Mexikóvárosban, legalább 23-an meghaltak

Hétfő este fél 11 körül leszakadt egy metrófelüljáró Mexikóvárosban, miközben egy metró szerelvény áthaladt rajta. A balestben eddig legalább 70-en megsérültek és további 23-an meghaltak. A halottak közt fiatalok is vannak, a mentők és a tűzoltók további túlélőket keresnek a romok alatt.

Claudia Sheinbaum, Mexikóváros polgármestere szerint a felüljáró egyik tartógerendája omlott össze és ez okozta a tragédiát. “Ebben a pillanatban nem tudujuk pontosan, hogy mi történhetett. Alapos vizsgálatot kell végezni, és felelősségre kell vonni, aki hibázott.” – közölte a polgármester az AP-nek.

A tragédiát az egyik köztéri kamera fel is vette, amelyet Twittere posztoltak:

A leomlott felüljáróról lezuhant metrókocsi egy autóra zuhant, ebből a kiérkező tűzoltóknak sikerült élve kiszedniük a sofőrt.

A vonat egyik utasa azt mondta a Televisa helyi tévének, hogy az emberek a zuhanás következtében a metrókocsiban egymás tetejére estek, és ő szerrencsére képes volt megragadni egy oszlopot. Utána pedig a metró egyik betört ablakán át tudott kimászni.

Kövess minket a közösségi médiában!

38,000követőTetszik
900követőkövető
4,000feliratkozóFeliratkozás

Korábbi híreink

Megint a magyar kormány miatt hiúsult meg az EU Kínával szembeni indítványa

A 444.hu írta meg, hogy Magyarország már a napirendre vételét is megvétózta annak az indítványnak, amelyben az Európai Unió tagországai közös állásfoglalásban ítélték volna...

Szabadul a házi őrizetből Bige László

Bige László 2021. április 28-tól a Nyíregyházi Törvényszék jogerős döntése alapján semmilyen kényszerintézkedés hatálya alatt nem áll - írja a 24.hu a Nitrogénművek közleménye...

Maszk nélküli próbakoncert Liverpoolban

A koncert volt a legnagyobb az Egyesült Királyságban, mióta Covid-19 tavaly márciusban elkezdődött.