Elválik Bill Gates és felesége 27 év házasság után

Bill Gates, a Microsoft egyik alapítója és korábbi vezérigazgatója, valamint felesége, Melinda French Gates tegnap jelentette be a Twitteren, hogy 27 évnyi házasság után elválnak.

Bill Gates azt írja posztjában, hogy rengeteget dolgoztak feleségével a házasságuk megmentésén, de végül a válás mellett döntöttek. Elmondja azt is, hogy ugyan a magánéletben már külön utakat járnak, a közös munkát folytatják, hiszen együtt hozták létre a Bill és Melinda Gates Alapítványt. Ezzel az alapítvánnyal Bill Gates egyre többet foglalkozik, pláne azóta, hogy lemondott a Microsoftban betöltött pozíciójáról.

Egyelőre nem tudni, hogy a pár hogyan osztja fel vagyonát. A pénzmennyiség hatalmas, hiszen Bill Gates a világ negyedik leggazdagabb embere. A felosztása valószínűleg a világ egyik legnagyobb válási vagyonelosztási megállapodása lesz.

Bill Gates vagyonának legnagyobb részét a Microsoftban lévő részesedése adja. A vállalat részvényeinek 1,37 százalékát birtokolja. Ennek az értéke több mint 26 milliárd dollár.