Tippeljetek hányan fertőződtek meg az 5000 fős próbakoncert után

Már korábbi cikkünkben beszámoltunk, hogy Barcelonában tartottak egy 5000 fős próbakoncertet, melynek célja az volt, hogy teszteljék a maszkok hatékonyságát, továbbá azt, hogy miként lehet majd kulturális eseményeken megakadályozni a vírus terjedését.

A koncertet barcelonai Palau Sant Jordi sportarénában rendezték meg 5000 rajongóval. A szervezők biztosították a megefelő szellőztetést és az illemhelységek szükséges higiéniáját, továbbá a rajongók FFP2-es maszkot viseltek, ellenben a távolságot nem volt szükséges tartaniuk.

Két héttel a koncert után az 5000 emberből mindössze csupán hatan fertőződtek meg a résztvevők közül, ráadásul ebből négyen nem is a koncerten. Ők egy családtagjuktól kapták el a vírust. A maradék kettő pozitív esetről még nem érkezett hivatalos megerősítés.

A szakemberek szerint is bebizonyosodott, hogy a nagyszabású rendezvényeken nem kell a tömeges megfertőződéstől tartani, amennyiben a megfelelő óvintézkedéskét mindenki betartja. Továbbá ez a példa azt is alátámasztotta, hogy 5000 embert simán le lehet tesztelni egy délelőtt alatt, plusz, ha a közönség is normális hozzáállassal, megfelelően viseli a maszkot a tömeges fertőzést ezzel el lehet kerülni.

(euronews)

Kövess minket a közösségi médiában!

38,000követőTetszik
900követőkövető
4,000feliratkozóFeliratkozás

Korábbi híreink

Megint a magyar kormány miatt hiúsult meg az EU Kínával szembeni indítványa

A 444.hu írta meg, hogy Magyarország már a napirendre vételét is megvétózta annak az indítványnak, amelyben az Európai Unió tagországai közös állásfoglalásban ítélték volna...

Szabadul a házi őrizetből Bige László

Bige László 2021. április 28-tól a Nyíregyházi Törvényszék jogerős döntése alapján semmilyen kényszerintézkedés hatálya alatt nem áll - írja a 24.hu a Nitrogénművek közleménye...

Maszk nélküli próbakoncert Liverpoolban

A koncert volt a legnagyobb az Egyesült Királyságban, mióta Covid-19 tavaly márciusban elkezdődött.