Paks II: Addig nyújtózkódj, ameddig a takaród ér

Magyarország számára kedvezően módosul a paksi bővítés finanszírozása – közölte a Pénzügyminisztérium (PM) csütörtökön az MTI-vel.

Paks II beruházás finanszírozási szerződése kedvezően módosulhat a sikeres tárgyalások eredményeként Magyarország számára.

Mondjuk kérdéses, hogy valóban szabadna ezt sikeresnek és kedvezőnek minősíteni tekintve, hogy milyen potenciális környezeti károk és anyagi következmények születhetnek ebből.


Szerencsére csak 2031-ben kell majd megkezdeni a hitel tőketörlesztését, így ennek költségét már az erőmű termelheti ki.
A fejlesztés diszkrét 80 százalékát Oroszország által biztosított államközi hitelből finanszírozzák.


A 12,5 milliárd eurós beruházásból 10 milliárd eurót tesz ki az orosz hitel. A módosítás szerint változatlan feltételekkel 2031-ig, a projekt megvalósításának végéig rendelkezésre áll az államközi hitel – írja az index.

Kövess minket a közösségi médiában!

38,000követőTetszik
900követőkövető
4,000feliratkozóFeliratkozás

Korábbi híreink

Megint a magyar kormány miatt hiúsult meg az EU Kínával szembeni indítványa

A 444.hu írta meg, hogy Magyarország már a napirendre vételét is megvétózta annak az indítványnak, amelyben az Európai Unió tagországai közös állásfoglalásban ítélték volna...

Szabadul a házi őrizetből Bige László

Bige László 2021. április 28-tól a Nyíregyházi Törvényszék jogerős döntése alapján semmilyen kényszerintézkedés hatálya alatt nem áll - írja a 24.hu a Nitrogénművek közleménye...

Maszk nélküli próbakoncert Liverpoolban

A koncert volt a legnagyobb az Egyesült Királyságban, mióta Covid-19 tavaly márciusban elkezdődött.