A Magyar Kerékpáros klub videósorozattal tanítana meg biciklizni helyesen

A Magyar Kerékpáros klub három részes videósorozatot készített, amelyben bemutatják, megtanítják, hogy miként közlekedj helyesen biciklivel. Ez leginkább a városi közlekedőknek szól, de annak se árt megnézni a videókat, aki amúgy autóval közlekedik.

A sorozatban beszélnek tévhitekről, írott és íratlan szabályokról, praktikus tudnivalókról, valamint bemutatják a mindennapos élethelyzetek megoldását kerékpáron.

Az első részében többi között választ kapunk a kerékpározással kapcsolatos legjellemzőbb tévhitekre és hogy szükség van-e bringás ruhákra a kerékpározáshoz. Választ kaphatunk arra a kérdésre, hogy a kerékpár sport- vagy közlekedési eszköz.

A második részében a biztonságos közlekedésre fókuszál, és mire figyeljünk, ha autót vezetünk vagy kerékpárra ülünk. A videóban szó lesz olyan szabályokról is, amik nem szerepelnek a KRESZ-ben. Bemutatják a kötelező kerékpáros felszereléseket.

Az utolsó részben pedig mindennapi helyzeteket láthatunk, és azokat hogyan lehet kerékpárral is megoldani. Emellett pedig tanácsokat adnak a biciklis bevásárlásról, az autó nélküli ingázásról és hogy miként lakatoljuk le a biciklinket egy állomáson.