Kiürült a Parlament az egyetemek kiszervezéséről szóló vitájára

Három kormánypárti képviselő maradt az Országházban az egyetemek alapítványi működésbe történő kiszervezéséről szóló vitára, ami által közvagyont adnak olyan szervezeteknek, melynek működésébe az állam a későbbiekben nem fog tudni beleszólni.

Az LMP frakcióvezetője, Dr. Keresztes László Lóránt osztotta meg este fél hétkor azt a képet, amin jól látni, hogy a kormánypárti képviselők az alapítvány kiszervezésről szóló vitára elhagyták az üléstermet.

Pedig a vita elég fontos témával foglalkozik. Az állam olyan alapítványokba szervezné ki a közvagyont, melynek működésébe a későbbiekben nem fog tudni beleszólni. Sőt, a kuratórium tagjait a kurátorok maguk fogják megválasztani. Több helyen már most lehet tudni, hogy a Fidesz országgyűlési képviselői, vagy például Kecskemét Fideszes polgármestere is kurátori tag lesz egy ilyen alapítványban.

Három “bátor” kormánypárti “védi” a közvagyon kiszervezését, az egyetemek politikai irányítás alá helyezését! Gyalázat, amit a kormány a válság alatt művel! Hol vannak az érintett egyetemek városainak egyéni, kormánypárti képviselői? – teszi fel a kérdést az LMP-s politikus közösségi oldalán.