240 millió forintba kerülnek a szobrok a Vadászati Világkiállításon

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője Facebook-oldalán hívta fel a figyelmet a Vadászati Kiállításra fordított elképesztő összegekre.

Semjén Zsolt kiállítása szinte folyamatosan borzolja a közvéleményt. Nemrég derült ki például, hogy a kiállításra készülő hatalmas díszkapu 10 tonna szarvasagancsból készült, nem sokkal korábban pedig a Magyar Közlöny tudatta, hogy a kormány a vasútfejlesztéstől vont el 10 milliárd forintnyi támogatást a kiállítás költségeinek fedezésére. Erről itt írtunk részletesebben.

Kocsi-Cake Olivionak az üggyel kapcsolatos kérdéseire Schanda Tamás, az Innovációs- és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese válaszolt.

„Nagyon szellemesen az „Egyik szemünk sír, a másik nevet.” szólással kezdi válaszát, melyben leírja, örül az érdeklődésnek (egy egyre dráguló, legalább 67 milliárdos kiállítás esetén az érdeklődés a minimum), másfelől szomorú az álhírterjesztés miatt.

Mindenesetre az esemény honlapján mindenki utánajárhat, hogy több mint 240.000.000 forintért rendelnek különböző szobrokat – természetesen valamennyi adófizető pénzéből. Kíváncsi vagyok, hogy államtitkár úr nem szomorú-e, hogy az egészségügyi és gazdasági válság alatt agancsszobrokra megy adóforintok százmilliója valódi bértámogatás helyett.” –írja Kocsis-Cake, majd hozzáteszi:

„És hogy mi szimbolizálja ebben a nemzet egységét? Jó kérdés, erre Schanda Tamás sem tudott választ adni. Talán az, hogy mindannyian „hozzájárultunk” a költségekhez, amik várhatóan még növekedni is fognak. Na, ezen csak sírni lehet, nevetni nem.”

Kiemelt kép: Mohai Balázs / MTI