Nem csak írásbelik lehetnek az idei érettségin

Pénteken megjelent a Magyar Közlönyben a kormány idei érettségire vonatkozó terve. Eszerint az értettségi tantárgyak szóbeli vizsgarészei és gyakorlati vizsgarészei nem lesznek megtartva. Viszont van kivétel, ugyanis azok a tárgyak amelyek középszinten csak szóbeli vizsgarésszel rendelkeznek, azokat meg kell szervezni.

Illetve meg kell szervezni a szóbelizni kell azoknak is, akik emelt szintű szóbeli vizsgával nyelvvizsga értékű vizsgát szeretnének szerezni. Akik pedig valamelyik középszintű írásbeli vizsgán rosszul teljesítenek (12 és 25 százalék között), azoknak is kötelező lesz a szóbelizés.

Ezek mellett a közlönyben kiemelték, hogy a jelen körülmények között teljesített vizsgákat teljes értékű vizsgának kell tekinteni.

Kiderült az is, hogy a vizsgákat elektronikus úton kell előkészíteni, megszervezni és lebonyolítani.

Egy tanteremben legfeljebb 10 vizsgázó lehet.

A vizsgázók május végén és június elején nézhetik meg vizsgáikat, de ezket beszkennelve el is lehet küldeni nekik

Kövess minket a közösségi médiában!

38,000követőTetszik
900követőkövető
4,000feliratkozóFeliratkozás

Korábbi híreink

Megint a magyar kormány miatt hiúsult meg az EU Kínával szembeni indítványa

A 444.hu írta meg, hogy Magyarország már a napirendre vételét is megvétózta annak az indítványnak, amelyben az Európai Unió tagországai közös állásfoglalásban ítélték volna...

Szabadul a házi őrizetből Bige László

Bige László 2021. április 28-tól a Nyíregyházi Törvényszék jogerős döntése alapján semmilyen kényszerintézkedés hatálya alatt nem áll - írja a 24.hu a Nitrogénművek közleménye...

Maszk nélküli próbakoncert Liverpoolban

A koncert volt a legnagyobb az Egyesült Királyságban, mióta Covid-19 tavaly márciusban elkezdődött.