Közös ellenzék: Töröljék el a regisztrációt!

Közös közleményt adott ki a Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP szombaton. 

A közlemény elején kijelentik, hogy továbbra is hisznek abban, hogy a magyarok életét egyformán érintő és befolyásoló kérdésekben elengedhetetlen a konszenzus, a közös pont megteremtése. A vírus nem válogat jobb- és baloldal között, ezért ebben nem lehet jobb- vagy baloldali politika sem.

Az ellenzéki pártok azt írták, hogy növelni kell az oltási hajlandóságot, ugyanis több virológus és orvos szerint kevesen regisztráltak az átoltottsághoz szükséges mérföldkőhöz. Továbbá szerintük sokan vannak, akik nem jutnak olyan online felülethez, ahol jelentkezni tudnak az oltásra. Vagy éppen bizalmatlanok a kormány által működtetett oldallal szemben. 

Ezért azt javasoljuk a kormánynak, hogy a minél gyorsabb és szélesebb körű lakossági beoltás érdekében törölje el a regisztrációt!

A hat párt szerint legyen elég a TAJ-kártya felmutatásával vakcinához jutni azoknak, akik felkeresik a háziorvosukat. A regisztráció nélküli oltás helyszíneit a kormány jelölje ki és logisztikai kapacitásainak igénybevételével végezze el a feladatot.