Az MSZP véleményének ellenére is marad a Momentum Zuglóban

Február közepén a Momentum bejelentette, hogy elindítja Hadházy Ákost az előválasztáson Zuglóban. Viszont Zuglónak 2014 óta ellenzéki vezetése van. Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője ennek a bejelentésekor is hangot adott és a mai napig hangot is ad.

A Zugló TV-ben április elején Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője jelentette ki, hogy Hadházynak nem Zuglóban, hanem régi helyén, Szekszárdon kellen indulnia.

Egy későbbi adásban pedig az MSZP társelnöke, Tóth Bertalan közölte azt, hogy szerintük nem kéne mind a 106 körzetben előválasztást tartani. Csak azokban a körzetekben, ahol nem ellenzéki vezetés van és Zugló pont ilyen.

Én szomorúan tapasztalom, azt hogy vannak olyan ellenzéki politikusok, akiknek nem elsősorban az a közös cél lebeg a szemük előtt, amit az előbb említettem, hogy egy olyan országot építsünk 6 pártként ami az emberekről szól és győzzük le együtt a Fideszt…

– utalva ezzel Hadházy Ákos zuglói indulására az előválasztáson.

Tóth Bertalan is megemlítette, hogy Hadházyt egy olyan „billegő” körzetben kellene elindítani, ahol éppen Fideszes vezetés van.

Zugló polgármester, Horváth Csaba sem gondolja másképpen. A Reflektorban című műsorunkban beszélgettünk erről is a polgármesterrel, aki közölte, hogy egyetért Harangozó és Tóth kijelentéseivel. Horváth kifejtette, hogy Tóth Csaba már kétszer is legyőzte a kormánypárti ellenfelét Zuglóban, ezért Hadházy XIV. kerületi indulása egy elpazarolt tehetség. Szerinte Hadházynak egy olyan területen kéne indulna, ahol nagy a korrupció.

Példának Mészáros Lőrinc territóriumát hozta fel és azon belül is Felcsútot.

A zuglói politikában emiatt valamelyest érezhető a Momentum és az MSZP közötti feszültség. Horváth Csaba szerint viszont az ellenzéki együtt működés ennek ellenére jól működik.

Megkérdeztük a Momentumot, hogy mi a álláspontjuk az MSZP-s politikusok véleményéről.

„Ez a szép a demokráciában: az igazi verseny és a döntés szabadsága.”

A Momentum az MSZP véleményének ellenére is elindítja Hadházyt Zuglóban. Szerintük az előválasztás jelentette verseny egy pozitív dolog, és szeretnék, ha nem a tárgyalóasztalnál, hanem az előválasztási íveken dőlne el, ki képviseli majd az embereket, köztük a zuglóiakat is.

Közölték azt is, hogy a helyszínváltás azért nem lehetséges, mert a Momentum jelöltjei és a Momentum támogatásával induló jelöltek már hetek óta keményen dolgoznak a választókerületekben, amennyire a járvány engedi. És egy utolsó pillanatos váltás estében nem lenne lehetőség ilyen kapcsolat kialakítására azokkal, akiket a jelölt képviselni fog.