A Momentum színeiben indul Hadházy Ákos az előválasztáson

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és Rózsa András, a Momentum zuglói vezetője a pártelnök Facebook-oldalán egy online sajtótájékoztató keretein belül jelentette be, hogy az előválasztáson Zuglóban a Momentum színeiben Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő indul.

Fekete-Győr András kiemelte, hogy a Momentum arculatába nem fér bele a korrupció, és szerinte Magyarországon a korrupció elleni harc „védőszentje” Hadházy Ákos, így a vele való közös munka folyamán a kormányváltás esetén zéró toleranciát fognak gyakorolni a korrupciós bűnökkel kapcsolatban.

Rózsa András hangsúlyozta, hogy Zuglónak változásra van szüksége. Ehhez elmondása szerint olyan képviselőre van szüksége a kerületnek, amely nem alkuszik meg, hanem harcol, és szerinte erre a feladatra Hadházy Ákos a legmegfelelőbb.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a bejelentés után elmondta, hogy a kormányváltás esetén a fideszes politikusok mindenképpen számíthatnak elszámoltatásra, hiszen a korrupciót az országban azonnal hatállyal fel kell számolni.

Szerinte egy képviselőnek az a legfőbb feladata, hogy az adott anyagi források mindig a megfelelő probléma megoldására legyenek fordítva, és hangsúlyozta, hogy ezért ő mindent meg fog tenni.

Hadházy kiemelte, hogy rendkívül fontosnak tartja és támogatja az ellenzéki összefogást, valamint hogy örömmel dolgozik együtt a Momentummal.