Lehet megússza Balatonvilágos

https://szabad.ahang.hu/petitions/stop-balatonaligarcha-balatonvilagos-uttorotabor

Ahogy a Balatontipp március 11-én megírta, a balatonvilágosi egykori úttörőtábor vízparti telkére egy hétszintes, 92 lakásos, a környék adottságaihoz nem illő és ahhoz képest óriási luxustársasházat építenének, amely egy drinkbárral benyúlna a Balatonba is. A helyi építési szabályzat erre nem ad lehetőséget, a projekt azonban mégis megkapta az építési engedélyt, mert tavaly augusztusban egy kormányrendelet módosításával átnyúltak az önkormányzat feje felett, és a helyi szabályokat felülírták – olvasható a G7 oldalán.

Ez a lakóparkszörnynek nevezett épület 22,8 méter magas és 92 lakás lenne benne, a környezetében pedig 1-2 magas családi házak állnának, illetve azok már állnak üdölő közeghez méltóan.

A betonmonstrumot valamiért a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította. A helyiek széleskörűen tiltakoztak a projekt ellen továbbá az önkormányzat is ellenzi az építkezést.

Takács Károly polgármester Facebook posztjában olvaható:

Pozitív fejlemények a balatonvilágosi betonmonstrum ügyében!

A ma reggeli közlönyben jelent meg a Kormányrendelet módosítása, miszerint az úttörő tábor területére nem vonatkozik a kiemelő határozat.

Úgy gondolom mindent megtettünk ennek édekében,  és SIKERREL JÁRTUNK.

Köszönöm munkatársaimnak a képviselőknek és Witzmann Mihály országgyűlési képviselőnek a kitartó munkáját!

Az Aligai Fürdőegyesület “STOP Balatonaligarcha! – Balatonvilágos úttörőtábor” címmel aláírásgyűjtő kampányt indított, amit a címre kattintva lehet elérni és aláírni