Idén sem bulizhatunk a Balaton Sound és a VOLT fesztiválon

Forrás: MTI

A Telex írta meg a Sziget Sajtóiroda csütörtöki közleménye alapján, hogy a Balaton Sound és a VOLT fesztivál 2021 nyarán is elmarad.

A koronavírus-járvány sajnos tovább tart, mint amire tavaly a szervezők számítottak, és bizony nemzetközi szinten sem jobb a helyzet. Az idén tervezett európai koncertek és fesztiválok szervezői sorra jelentik be, hogy végül nincs lehetőségük a rendezvényeket megtartani.

MOSTANRA ITTHON IS BIZTOSSÁ VÁLT, HOGY A BALATON SOUND ÉS A VOLT FESZTIVÁL IDŐPONTJA IS ÁTKERÜL A 2022-ES SZEZONRA.

A nyár végén esedékes fesztiválok szervezői között még akadnak olyanok, akik bíznak a szerencsében, de sajnálatos módon az oltakozási tempót és a kormány sorozatos járványkezelési kudarcait látva nincs sok esélye annak, hogy a nyár végén tudunk majd fesztiválozni.

Lobenwein Norbert, a VOLT alapítója elmondta, hogy jelenleg a jegyértékesítés és a kampány elindítására sem látnak esélyt, ez pedig ellehetetleníti a fesztivál biztonságos megszervezését. Hozzátette, hogy az idei line-uppal jóval korábban készültek el, mint az előző években, azonban ezt egyelőre még meghirdetni sem volt lehetőségük. Márpedig március közepétől kezdve már nagyon szűk idő jut az ilyen munkálatokra.

Az üggyel kapcsolatban Fülöp Zoltán, a Sound fesztiváligazgatója pedig azt nyilatkozta, hogy szerintük még nem tud nyár közepére olyan mértékben újraindulni az európai turizmus, hogy megérje egy ilyen nagy volumenű fesztivál megszervezése.

A szokásos időpont helyett persze ismét felmerült a nyár végi, alternatív időpont választása, de mivel ez a tavalyi évben sem működött, így a szervezők nem vállalták be a kockáztatást. Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert az alábbi döntéshez a következőt fűzték a közleményben:

„ERRE A FESZTIVÁLOK MÉRETE ÉS NEMZETKÖZI LÉPTÉKEI MIATT SAJNOS NEM TALÁLTUNK A FELLÉPŐKKEL IS EGYEZTETHETŐ, BIZTONSÁGOS MEGOLDÁST. BÍZUNK ABBAN, HOGY HŰSÉGES LÁTOGATÓINK MEGÉRTIK A DÖNTÉSÜNKET ÉS TÜRELMESEN KITARTANAK, HOGY 2022-BEN FELEJTHETETLEN FESZTIVÁLÉLMÉNYEKKEL TÉRHESSÜNK VISSZA”

A Telex megjegyzi, hogy a Sziget fesztivál sorsáról egyelőre még nincs hivatalos tájékoztatás.