Idén sem bulizhatunk a Balaton Sound és a VOLT fesztiválon

Forrás: MTI

A Telex írta meg a Sziget Sajtóiroda csütörtöki közleménye alapján, hogy a Balaton Sound és a VOLT fesztivál 2021 nyarán is elmarad.

A koronavírus-járvány sajnos tovább tart, mint amire tavaly a szervezők számítottak, és bizony nemzetközi szinten sem jobb a helyzet. Az idén tervezett európai koncertek és fesztiválok szervezői sorra jelentik be, hogy végül nincs lehetőségük a rendezvényeket megtartani.

MOSTANRA ITTHON IS BIZTOSSÁ VÁLT, HOGY A BALATON SOUND ÉS A VOLT FESZTIVÁL IDŐPONTJA IS ÁTKERÜL A 2022-ES SZEZONRA.

A nyár végén esedékes fesztiválok szervezői között még akadnak olyanok, akik bíznak a szerencsében, de sajnálatos módon az oltakozási tempót és a kormány sorozatos járványkezelési kudarcait látva nincs sok esélye annak, hogy a nyár végén tudunk majd fesztiválozni.

Lobenwein Norbert, a VOLT alapítója elmondta, hogy jelenleg a jegyértékesítés és a kampány elindítására sem látnak esélyt, ez pedig ellehetetleníti a fesztivál biztonságos megszervezését. Hozzátette, hogy az idei line-uppal jóval korábban készültek el, mint az előző években, azonban ezt egyelőre még meghirdetni sem volt lehetőségük. Márpedig március közepétől kezdve már nagyon szűk idő jut az ilyen munkálatokra.

- Hirdetés -

Az üggyel kapcsolatban Fülöp Zoltán, a Sound fesztiváligazgatója pedig azt nyilatkozta, hogy szerintük még nem tud nyár közepére olyan mértékben újraindulni az európai turizmus, hogy megérje egy ilyen nagy volumenű fesztivál megszervezése.

A szokásos időpont helyett persze ismét felmerült a nyár végi, alternatív időpont választása, de mivel ez a tavalyi évben sem működött, így a szervezők nem vállalták be a kockáztatást. Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert az alábbi döntéshez a következőt fűzték a közleményben:

„ERRE A FESZTIVÁLOK MÉRETE ÉS NEMZETKÖZI LÉPTÉKEI MIATT SAJNOS NEM TALÁLTUNK A FELLÉPŐKKEL IS EGYEZTETHETŐ, BIZTONSÁGOS MEGOLDÁST. BÍZUNK ABBAN, HOGY HŰSÉGES LÁTOGATÓINK MEGÉRTIK A DÖNTÉSÜNKET ÉS TÜRELMESEN KITARTANAK, HOGY 2022-BEN FELEJTHETETLEN FESZTIVÁLÉLMÉNYEKKEL TÉRHESSÜNK VISSZA”

A Telex megjegyzi, hogy a Sziget fesztivál sorsáról egyelőre még nincs hivatalos tájékoztatás.

- Hirdetés -