A Momentum készített egy honlapot amivel megtudhatjuk mikor oltanak

Háziorvosokkal beszélgetve azt vettük észre, hogy az aggódó páciensek nagy számú telefonos érdeklődése is extra terhet jelent számukra, miközben akár egy egyszerű weboldalon is ellenőrizhetnék a páciensek, hogy szerepelnek-e a háziorvosuk oltási listáján. Ez az oldal ezt hivatott segíteni – közölte Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje Facebook bejegyzésében.

A mikoroltanak.hu célja, hogy az oltásra várók ne a háziorvosától tudja meg, hogy mikor kapja meg a koronavírus-elleni vakcináját, hanem azt egy külön honlapon tudhassa meg. Ehhez csak a születési dátumunkat kell megadni a honlapon.

Páciensként megtalálhatja, hogy az ön születési dátuma szerepel-e a háziorvosának/rendelőjének oltási listáján, ha háziorvosa/rendelője ezen a honlapon már regisztrált.

Háziorvosként/rendelőként pedig feltöltheti az oltásra várók születési dátumait, hogy a páciensek itt ellenőrizhessék telefonálás helyett, hogy szerepelnek-e az aktuális oltási listán.

Ergó, ha valaki nem találja az oltási időpontját, az nem minden esetben jelenti azt, hogy nem is kapja meg az oltást, csak a háziorvosa (még) nem töltötte fel a nála oltásra várok születési dátumát.

Fekete-Győr posztjában megjegyezte, hogy ha a kormány rendesen végezné a dolgát, akkor nem lenne szükség ilyen kezdeményezésekre, de mivel a helyzet nem ez, ezért úgy kell segítenünk, ahogy tudunk.