Elkezdik beoltani a metró dolgozóit

Megkezdik a budapesti metróvonalakon dolgozók beoltását – erről Tüttő Kata főpolgármester-helyettes tájékoztatta az ATV-t.

A főpolgármester-helyettest a kormányzati forrásból tájékoztatták a metró dolgozóinak kezdődő beoltásáról.

Tüttő Kata tegnap este az ATV-n mondta, hogy olyan sok a megbetegedés a kettes metró vonalán dolgozók között, hogy ha további két ember megfertőződik, akkor le kell állítani a metrót. A főpolgármester-helyettes hozzátette, hogy szerinte a hulladékszállítás és a takarítás is hasonló gondokkal küzd. A Fővárosi Közterület-fenntartónál (FKF) már be kellett zárni egy telephelyet a sok megbetegedés miatt.

„Az első és a második hullámban a közszolgáltatások nem voltak veszélyben, de ma ott tartunk, hogy annyira sok a beteg a BKV-nál, metróforgalom-irányításban, villamosvezetők, buszvezetőknél, hogy nem biztos, hogy holnap is fog már járni a metró”

– közölte Tüttő Kata hétfőn az ATV-ben.

A BKK-nál emellett járatritkitások is életbe lépnek a korlátozások miatt szerdától. Március 16-ától pedig néhány vonalon az esti időszakra vonatkozóan újabb menetrend-változás várható.

Kövess minket a közösségi médiában!

38,000követőTetszik
900követőkövető
4,000feliratkozóFeliratkozás

Korábbi híreink

Megint a magyar kormány miatt hiúsult meg az EU Kínával szembeni indítványa

A 444.hu írta meg, hogy Magyarország már a napirendre vételét is megvétózta annak az indítványnak, amelyben az Európai Unió tagországai közös állásfoglalásban ítélték volna...

Szabadul a házi őrizetből Bige László

Bige László 2021. április 28-tól a Nyíregyházi Törvényszék jogerős döntése alapján semmilyen kényszerintézkedés hatálya alatt nem áll - írja a 24.hu a Nitrogénművek közleménye...

Maszk nélküli próbakoncert Liverpoolban

A koncert volt a legnagyobb az Egyesült Királyságban, mióta Covid-19 tavaly márciusban elkezdődött.