USA: Egy gyermeknél fedezték fel a dél-afrikai mutáns első esetét

Az Amerikai Egyesült Államokban beazonosították az első olyan fertőzöttet, aki a Covid-19 dél-afrikai variánsát hordozza. – tudjuk meg a CNN tudósításából.

Michigan Egészségügyi és Humán Szolgáltatások Minisztériumának (MDHHS) Laboratóriumi Hivatala közölte, hogy az államban azonosították a B.1.351 nevezetű Covid-19 variáns első hivatalos esetét.

A mutáns fertőzést, amelyet először Dél-Afrikában azonosítottak, egy kisfiú szervezetében találták, derül ki a hétfő esti közleményéből. A gyermek Jackson megyében él, Detroittól körülbelül 80 mérföldre.

Az eset jelenleg az egyetlen hivatalos ilyen típusú megbetegedés Michiganben, azonban a nyilatkozat szerint bőven előfordulhat, hogy még számos eset található, amelyeket mindeddig nem azonosítottak be.

A kutatók jelenleg is vizsgálják a Jackson megyei esetet, hogy megállapítsák, pontosan milyen közvetlen kontaktokat érinthet a mutáns, illetve hogy találhatóak-e más hasonló megfertőződések a térségben, amelyek esetleg a kisfiú megbetegedésével kapcsolatban állnak.

„Eddig is aggódtunk, hogy egy új variánsát fedezzük majd fel a koronavírusnak Michiganben, de sajnos nem ért minket váratlanul.”

-mondta Dr. Joneigh S. Khaldun, az MDHHS orvosi vezetője, az egészségügyi és humán szolgáltatásokért felelős igazgatóhelyettes.

Hétfőig bezárólag egyébként Michiganben 516 beazonosított B.1.1.7 variánssal megfertőződött beteget találtak, amely változatot először az Egyesült Királyságban fedezték fel.