Szerdától tanszüneti menetrend lesz a BKK járatain

A koronavírus-járvány miatt a kormány által hétfőtől bevezetett szigorításokat figyelembe véve a BKK megkezdte a felkészülést a tanszüneti menetrend bevezetésére, amelyre várhatóan két lépcsőben kerül sor. – tudjuk meg a Budapesti Közlekedési Központ közleményéből.

Az új korlátozások értelmében már nemcsak a gimnáziumok, de az általános iskolák és az óvodák is bezárnak, ennek következtében pedig valószínűleg tovább csökken az utasforgalom a tömegközlekedésben. A BKK közleménye alapján szerdától a tanszüneti menetrend lesz érvényben a járatokon.

Ezek  a tanszüneti menetrendek nem minden járat esetében tartalmazzák a 20 óra utáni kijárási korlátozás miatt jelenleg is alkalmazott járatcsökkentéseket, ezért március 16-ától néhány vonalon az esti időszakra vonatkozóan újabb menetrend-változás várható.

Az említett tanszüneti menetrend egyébként a menetrendtáblákon a világoskék alapszínnel van jelezve, illetve a BKK FUTÁR alkalmazás is segítségünkre lehet a tájékozódásban.

A BKK kiemelte továbbá, hogy az ügyfélközpontok, illetve a jegy- és bérletpénztárak nyitvatartása nem változik, habár felhívják rá az utasok figyelmét, hogy ha tehetik, inkább online intézzék a vásárlást a személyes találkozások számának minimálisra való csökkentése érdekében.