Koronavírus: újabb negatív rekord dőlt meg itthon

7269 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon az elmúlt 24 órában, ezzel megdőlt az egy nap alatt legtöbb regisztrált betegek száma. A járvány kezdete óta összesen 459 816 főre emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma. Az aktív fertőzöttek száma pedig 111 006 főre emelkedett. Elhunyt 146 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 15 765 főre emelkedett. 7243 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 751-en vannak lélegeztetőgépen.

A gyógyultak száma jelenleg 333 045 fő. Az oltási program nagyrészt ütemezetten zajlik a hétvégén. Mintegy 400 ezer regisztrált idős oltását végzik ezekben a napokban a háziorvosoknál a Sinopharm és a Moderna oltóanyagokkal és a kórházi oltópontokon a Pfizer-vakcinával. Egyedül az AstraZeneca-vakcinával való oltás került felfüggesztésre, erre a jövő hét második felében kerül sor.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Az egyre emelkedő járványügyi adatok miatt március 8-tól március 22-ig tartó két hétben több korlátozó intézkedéséket vezettek be, az általános iskolákban digitális oktatás, az ovódákban pedig szünet lesz húsvétig.