Nyomoz a BRFK Lázár János ügyében

Kreitler-Sas Máté az LMP újbudai önkormányzatának képviselője feljelentést tett Lázár János ellen, a valaszonline.hu oldalon tett nyilatkozat alapján különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés büntette miatt. A BRFK kérdésünkre elárulta, nyomozást folytatnak.

Nem, és mindegy, mit mond a rendőrség meg az ügyészség, az nyilvánvaló bűncselekmény volt. Egy ember, akit kineveztünk oda igazgatónak, visszaélt a közbizalommal és meg is lopta az államot. Ezen nem tompított, hogy kirúgtam őket és az sem, hogy az adásvétel megkötése után félmilliárd forinttal még megemeltük a vételárat. Utólag. Nagyon durva, valódi korrupciós ügy volt az. Én pedig vezetői hibát követtem el. – nyilatkozta Lázár János a valaszonline.hu-nak 2020. októberében a Buda Gardens-ügy kapcsán, amit állami cégvezetők kiprivatizáltak és jelentős felárral továbbadtak.

A fenti kijelentés miatt a volt Miniszterelnökséget vezető miniszter ellen 2020. október 25. napján feljelentést tett Kreitler-Sas Máté, az LMP XI. kerületi önkormányzati képviselője a Központi Nyomozó Főügyészségen, ahonnan a feljelentést az ügyészég határozatban áthelyezte a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz annak elbírálására 2020. november 3-án.

Az ügyben megkerestük a BRFK sajtóosztályát, hogy az eljárásról érdeklődjünk. Kérdésünkre elmondták, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság hűtlen kezelés gyanújával nyomozást folytat. Gyanúsítotti kihallgatás azonban eddig nem történt.