Újabb pedofil-botrány: kiskorú diákkal szexelt a tanár

Egy Hajdú-Bihar vármegyei általános iskolai tanár a neten üzent egy kiskorú iskolásnak még 2022. január elején. Az üzenetváltások során viszonyuk egyre bizalmasabbá és bensőségesebbé vált. Februárban és márciusban többször találkoztak, köztük intim, testi kapcsolat is kialakult – írja a Telex.

A vádlott, mint a sértett iskolájában tanító tanár, fennálló hatalmi viszonyával visszaélve szexuális cselekményt végzett a kiskorú sértettel.

A tanárt a tizennegyedik életévét betöltött, de tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek. A járásbíróság 2023. november 16-án meghozott elsőfokú ítéletében

valamint végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll. Az elsőfokú ítéletet az ügyészség akkor tudomásul vette, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentett be ellene.

Másodfokon is megerősítették az első fok ítéletét

Az ügyben a járásbíróság tanúkat, köztük zárt tárgyaláson a sértettet is kihallgatta, valamint meghallgatta az eljárás során kirendelt szakértőt. A bizonyítási eljárás eredményeképpen a bíróság megállapította a vádlott bűnösségét – áll a bíróság oldalán.

A másodfokú bíróság megállapította, hogy az ügyben abszolút eljárási szabálysértés nem történt, a bűncselekmény minősítése, indokai helyesek voltak. A törvényszék egyetértett az elsőfokon megállapított tényállással, a kiszabott büntetés neme és mértéke is helyes az egyéni és a generális prevenció elveinek érvényesüléséhez. Mivel a vádhatóság az elsőfokú bíróság ítéletét tudomásul vette, ezért a büntetés súlyosítására nem kerülhetett sor.