Hihetetlen: ezeket lopják a szállodai szobákból

Tankó Balázs, a szallodatermekek.hu ügyvezető igazgatója elárulta, mik azok a termékek, amit szinte mindig elvisznek a szállodai szobákból, függetlenül arról, hogy egy olcsóbb szálláson, vagy egy ötcsillagos szállodában pihennek a vendégek – írja a Plusz36.hu.

Ezeket azok, amiket mindig elvisznek

Az ügyvezető szerint a két főtermék a kinyitott tusfürdő és a sampon, valamint a varrókészlet – ezeket szinte mindig elviszik. Hozzátette, hogy egyre nagyobb keletje van azoknak a papucsoknak és köntösöknek is, amelyeken szerepel a szálloda logója. 

Igaz, ez utóbbira már vannak új technológiák itt belföldön is. Például a Hard Rock Hotelekben lopásgátlót tesznek a köntösre és a recepción megkérdezik, hogy a táskában lévő köntöst is felírhatják-e a számlára.

Érdekesség, hogy sokan nem a szállodában használt papucsot viszik haza, hanem egy újat kérnek a recepción arra hivatkozva, hogy a másik elszakadt.

Elmondása szerint olyan is előfordult, hogy valaki a falról levette a festményt és azt kivitte a táskájában.

A szállodai fürdőszobából a törölköző számít még alapdolognak, amit sok esetben hazavisznek a vendégek.

Inkább árulnak termékeket, csak ne lopják el

Az ügyvezető igazgató szerint sok kisebb és nagyobb szálloda inkább árulni kezdte ezeket a termékeket, hogy a vendégek ilyen módon haza tudják vinni őket emlékbe, de a nagyobb láncok komplett saját márkás termékpalettával rukkoltak elő.

Ebbe nem csak a kozmetikumok tartoznak bele, de ruhák, köntösök, törölközők, papucsok, írószerek és egyéb használati tárgyak is. Mindemellett egyre több aprósággal igyekeznek kedveskedni a hotelek a vendégeknek: azt figyeltük meg például, hogy egyre több helyen tesznek be például fogkefét a szobákba. De van olyan szálloda is, ahol a hét minden napján más ízű bonbont tesznek be a szobákba. 

– TETTE HOZZÁ TANKÓ BALÁZS.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a cipőkanalat, a fésűt és fogkefét nem szokták elvinni a vendégek, ezt valahogy illetlennek tartják és úgy gondolhatják, ezek drágább termékek, mint a kis kiszerelésű tisztálkodószerek és krémek.

A szallodatermekek.hu több mint négyszáz szállodát lát el Magyarországon és a legnagyobb hotelláncoknak szállítanak, a vállalkozásnak így pontosan rálátnak arra, hogy milyen termékek a kelendőek és merrefelé halad a szállodatermékek trendje. Tankó Balázs szerint a mostani piacot az áremelkedés és a környezettudatosság mozgatja leginkább.