Ismét Kijevet lőtték az orosz erők – már nyugat Ukrajnát is támadják

Kiemelt képen: rakéta csapódott be egy lakóépületbe Kijevben 2022. november 15-én. Fotó: Nexta

Újabb légitámadást hajtottak végre kedden az orosz erők az ukrán főváros, Kijev ellen, a légvédelem négy rakétát megsemmisített, de becsapódás történt a város központjában – közölte Vitalij Klicsko kijevi polgármester a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

Címlapkép: Nexta

A polgármester közlése szerint a belvárosban lévő Pecserszk kerületben az előzetes információk szerint két lakóépületet találtak el lövedékek. Hozzátette, hogy orvosok és mentők már a helyszínen vannak. Lehetséges áldozatokról még nincs hír. 

Frissítés (15:16):
Robbanások hangjai hallatszottak a Hmelnickij régióban, nyugati részén, ami alig 200 kilométerre fekszik a magyar határhoz.

Frissítés (15:18):

A Magyarországhoz 150 kilométerre fekvő Livl város egy része áram nélkül maradt, a pontos okok egyelőre nem ismertek, de több robbanást is észleltek az ukrán hatóságok.

Az ellenség lecsapott egy kritikus energiainfrastruktúra-létesítményre Lviv régiójában. Lvivben gondok vannak az áramellátással, fennakadások a mobilszolgáltatók munkájában. Maradj a menhelyeken! A veszély továbbra is fennáll.

Frissítés (15:20):

Több sajtóorgánum a Kovelben, a Volyn régióban és Vinnicában történt robbanásokról számoltak be. Volyn közvetlenül Lengyelország mellett helyezkedik el – számolt be róla a Nexta.

Frissítés (15:25):
Harkiv polgármestere arról számolt be, hogy a kritikus infrastrukturális létesítményeket támadták ismét. Leállították a városban a metrót és a föld feletti elektromos közlekedést.

Frissítés (15:39).

Támadás érte Kremenchug régió infrastrukturális létesítményeit.

Mindeközben a jelenleg is zajló G20 konferencián Ukrajna állandó ENSZ-képviselője, Sergiy Kyslytsya úgy jellemezte a mai orosz csapásokat, hogy Oroszország „arcon köpte” a G20 résztvevőit.

Cikkünk folyamatosan frissül!