Schmidt Mária szerint Németország már nem létezik

A hosszú hétvégére erős mondatokkal készült fel a Hír TV. Bencsik János tegnap este azt mondta, hogy söpredék, sötét társaság lepte el a pedagógusi pályát, amelyik kizárólag csak rombolni akar. Majd jött Bayer Zsolt műsora.

A Bayer Show vendége ezúttal a Terror Háza Múzeum főigazgatója, Schmidt Mária volt.

Szóba került az orosz-ukrán háború, valamint az amerikaiak és a németek szerepe. Schmidt Mária meg van győződve arról, hogy az amerikaiak meg akarják dönteni Putyint, a mostani helyett pedig egy amerikabarát kormányzatot akarnak.

Bayer Zsolt szerint viszont egy hatéves gyerek is látja, hogy Oroszországot nem fogja tudni egy amerikabarát országgá alakítani. Azt viszont sikeresen elérték, hogy az orosz-kínai kapcsolat minden eddiginél erősebb lett.

Schmidt Mária szerint Amerika most azon is gondolkodik, hogy az ukrán háborúnak a terhét azt átrakja Európára.

Ezt követően Németországra terelődött a szó.

„Mari, van még egyáltalán Németország?”

– tette fel a kérdést Bayer Zsolt.

„Szerintem nincs”

– válaszolta Schmidt Mária.

Kifejtette, hogy a német kancellár egy szót sem szólt az Északi Áramlat vezetékeit ért terrortámadás után, és nem látta azokat a német címlapokat, ahol hatalmas betűkkel le lett volna írva, hogy ‘terrortámadás’.

Kitért arra, hogy a német kancellár és az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen is korrupciós vizsgálat alatt állnak, ezért szerinte a németek nincsenek olyan helyzetben, hogy bármiben nemet mondjanak az amerikaiaknak.

Címlapkép: Hír TV