Orbán Viktor bejelentést tett a nyugdíjakról

A miniszterelnök szombat reggel a közösségi-média oldalán jelentkezett egy videóval, amelyben bejelentette, hogy a nyugdíjasok november 10 és 15. között kapják majd meg, az inflációs nyugdíjkiegészítésüket.

„Egész Európában nehéz idők járnak, de ilyenkor sem szabad szem elől tévesztenünk a legfontosabb nagy nemzeti céljainkat. Az egyik ilyen a nyugdíjasok megbecsülése Magyarországon”

– kezdte videóját a miniszterelnök.

Elmondta, hogy sikerült az elmúlt évek gazdasági teljesítményeinek köszönhetően sikerült visszaadni a 13. havi nyugdíjat, amit a baloldal elvett.

„Ahogy idén, úgy jövőre is meg fogja kapni minden nyugdíjas a 13. havi nyugdíjat”.

– jelentette ki Orbán Viktor.

„A brüsszeli szankciók miatt tovább nőtt az infláció egész Európában, így Magyarországon is. Ezért, az idei évben már másodszor, ismét inflációs nyugdíj-kiegészítést fizetünk, amelyet idén november 10. és 15. között kapnak kézhez a nyugdíjasok. A gazdasági növekedés mértékét látva úgy látom, hogy lehetőségünk lesz nyugdíjprémiumot fizetni idén is a magyar nyugdíjasoknak, amit a terveink szerint a novemberi nyugdíjjal kapnak majd kézhez” – tette hozzá.

Orbán Viktor végül elmondta, hogy a „úgy látja a gazdasági növekedés mértékéből”, hogy idén is lesz lehetőség nyugdíjprémiumot fizetni, amit a novemberi nyugdíjjal együtt kapnak majd kézhez.