Vesztett az ellenzék az időközi választáson, már nincs többségük az önkormányzatban

Vasárnap időközi választást tartottak Budapest I. kerületében, miután az április 3-i országgyűlési választásokat követően bejutott a Parlamentbe Gelencsér Ferenc, akit azóta a Momentum elnökévé választottak. A kormánypárti jelölt, több, mint 50%-al nyert.

Korsós Borbála Erzsébet az ellenzéki pártok (kivéve a Jobbikot) jelöltjeként mérettette meg magát a Budapest I. kerület 5. egyéni választókörzetében tartott időközi választáson. A választásnak azért is volt fontos tétje, mert a Jobbik képviselői korábban kiléptek a pártból és az ellenzéki frakcióból is.

Az ellenzék jelöltje úgy veszítette el a választást, hogy jelenleg is a kerület alpolgármestereként dolgozik.

Fazekas Csillát a Fidesz ismert politikusai Varga Judit, Szijjártó Péter, Böröcz László és Nacsa Lőrinc támogatták. Nem rejtette véka alá szimpátiáját Szikora Róbert sem, aki szintén a kormánypárti politikust ajánlotta a kerületiek figyelmébe. A vasárnapi választáson Fazekas Csilla több, mint 50%-al nyert és visszaszerezte a 2019. októberében elveszített fideszes többséget a képviselő-testületben.

A függetlenként induló Dr. Horváth Gergely a szavazatok elenyésző számát szerezte meg.

A Momentum jelöltje elismerte a vereséget, gratulált kihívójának és egy hatalmas ölelést küld mindazoknak, akik a kampányát segítették.