Frissítés: hét embert gázolt halálra a vonat Kiskunhalas és Kunfehértó között

Heten meghaltak, miután összeütközött egy motorvonat és egy autó hétfő reggel Kunfehértó közelében – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. A Mávinform korábbi közlése szerint a helyszínelés és műszaki mentés végéig Kiskunhalas és Kunfehértó között nem járnak a szerelvények, pótlóbusz viszi az utasokat.

A rendőrség a balesetről azt közölte, hogy az autó sofőrje és négy utasa a helyszínen meghalt. Később kiderült, hogy az autóban heten utaztak.

Az elsődleges adatok szerint a vonat utasai nem sérültek meg, azonban a mozdonyvezetőt könnyű sérülésekkel vitték kórházba – tették hozzá. A helyszínelés ideje alatt az 5412-es számú út 7-es kilométerénél félpályás forgalomkorlátozás van érvényben.

A Mávinform azt írta, hogy a baleset egy sorompó nélküli, andráskereszttel megjelölt vasúti átjáróban történt. Jelezték, hogy a reggeli, kora délelőtti órákban hosszabb menetidőre kell számítaniuk a Kecskemét és Baja között utazóknak.

Frissítés 11:30

A jelenleg is folyamatban lévő szemle során kiderült, hogy a kocsiban – egy Opel Corsában – heten utaztak, és az ütközést senki nem élte túl. Így a történteknek összesen hét halálos áldozata van.

A  baleset körülményeit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai vizsgálják.

MTI