21 éves elnököt választott a Polgári Válasz

Vasárnap a Polgári Válasz I. Tisztújító Kongresszusán a küldöttek a leköszönő Bencsik János helyére egyhangú döntéssel Aczél Dánielt választották meg a párt országos vezetőjének.

A párt úgy fogalmazott közösségi oldalán, hogy a 21 éves, alföldi születésű közgazdászhallgató a Polgári Válasz kecskeméti választókerületének elnökeként már bizonyította rátermettségét a tagtoborzás, országgyűlési és időközi kampányok, valamint helyi civil kezdeményezések felkarolása terén.

Aczél Dániel ezzel a legfiatalabb pártelnök Magyarországon. Szerintük megválasztása világos jelzés a kormányzati és ellenzéki rendszerpártok irányába, hogy a fiatalok valódi és hiteles generációváltást várnak a politikától.

Bencsik János leköszönő elnök beszédében hangsúlyozta: a Polgári Válasz másfél éves történetében lezárult egy sikerekkel és kihívásokkal teli szakasz, amelyben lerakták a párt eszmei, politikai, szervezeti és kommunikációs alapjait. Mint fogalmazott, egy új korszak veszi kezdetét, amelyben minden korábbinál nagyobb szerepet fog kapni a mozgalmi jelleg és az alulról szerveződés.

Aczél Dániel elnökjelölti beszédében keresztény gyökerű, karakteresen jobboldali, polgári, öko-konzervatív pártépítésre kért felhatalmazást. Azt is világossá tette, hogy nyitottak a más világnézetű, de a fennálló politikai rendszerrel nem egybefonódott pártokkal és mozgalmakkal való együttműködésre.

Fotó: Polgári Válasz Facebook oldala