Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére csütörtök éjfélig

A napi középhőmérséklet az északi, északkeleti országrész és az Alpokalja kivételével többfelé 25, 26, főként a Dél-Alföldön, Duna-Tisza közén, Dunántúl keleti részén, illetve városi környezetben helyenként 27 fok körül várható – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Az is kiderül, hogy csütörtökön derült vagy legfeljebb gyengén gomolyfelhős, napos, csapadékmentes idő valószínű. A keleti, északkeleti szél csak kevés helyen élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között alakul. Késő este 21 és 27 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken tovább növekszik a hőmérséklet, az OMSZ előrejelzése szerint a hét utolsó munkanapján derült, napos, száraz idő várható, csak helyenként jelenhet meg kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő. Néhol megélénkül az északkeleti, keleti szél. Délutánra 31 és 37 fok közé melegszik fel a levegő. 

A hétvége viszont felfrissülést hozhat, ami rossz hír lehet azok számára, akik ezekre a napokra időzítették rövid nyaralásukat vagy strandolásukat. Szombaton általában sok napsütés valószínű, de északnyugat felől egy front szakadozott felhőzete érkezhet, előtte pedig az ország délkeleti felén erőteljesebb lehet a nappali gomolyfelhő-képződés. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar, legkisebb eséllyel az Alföldön. Az északi szél megélénkül, többfelé megerősödhet. A hajnali 17, 23 fokról délutánra 30 és 38 fok közé emelkedik a hőmérséklet, Sopron térségében mérhetik az alacsonyabb értékeket – írja az OMSZ.