Szombaton tüntetés lesz a fővárosban a jogállamiságért és a kormányváltásért

Bár nem sok idő telt el az áprilisi választások óta, amikor a Fidesz-KDNP ismét kétharmados többséget szervezett, most demonstrációt szerveznek a kormányváltásért, ahol többek között az Orbán-kormány gazdaság- és szociálpolitikájának intézkedéseit kifogásolják, melyek a szervezők szerint sok társadalmi csoport érdekeit sértette meg, valamint legutóbbi intézkedéseikkel jelentős érdeksérelmeket okoztak.

A demonstrációra augusztus 6-án, szombaton kerül sor 18 órától a budapesti Kossuth tér déli részén, a Parlament mellett, ahol többségében civil szereplők fognak felszólalni.

Beszédet mond a politikai pártok és mozgalmak részéről többek között Márki-Zay Péter, az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltje, de a színpadon lesz Brenner Koloman, a Jobbik politikusa és Dóczi Péter, az Alternatíva Párt elnöke is.

A civilek részéről jelen lesz Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

A helyszínen a interneten meghonosodott petíciók offline térbe történő kivitelével aláírásgyűjtés is lesz közéleti témákban, így írásban is tiltakozhat az, aki nem szeretne tűzijátékot, vagy azt szeretné, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

Az esemény Facebook linkje ide kattintva érhető el.