Menekülőre fogta, amikor meglátta a rendőröket autója visszapillantó tükrében, de elkapták

Fotó: Krizsán Csaba, MTI

Két lopott motor is közrejátszhatott abban, hogy P. Csaba menekülőre fogta a fővárosban, amikor meglátta a rendőröket autója visszapillantó tükrében. A járőrök a közlekedés biztonsága érdekében az autó rendszáma alapján kezdték el keresni a férfit; azóta letartóztatásban van, a balesetveszélyes manőverek mellett a lopásokkal is el kell számolnia.

A fővárosi közlekedési járőrök 2022. július 27-én délután vettek észre a Rákóczi hídon egy Fiat gépkocsit, melynek vezetője nagy sebességgel irányjelzés nélkül cikázott a sávok között. A rendőrök megkülönböztető jelzéssel az autó után mentek, azonban annak sofőrje a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva a Soroksári út felé vette az irányt, majd a kereszteződéshez érve a gyalogos járdán keresztül visszafordult híd felé, és elhajtott. A balesetveszélyes manőver után a járőrök a közlekedés biztonságát szem előtt tartva az autó rendszáma és a gépjármű típusa, valamint a térfigyelő kamerák felvételei alapján kezdték el keresni a sofőrt. Kiderült, hogy az autót vezető P. Csabának nem volt érvényes jogosítványa, mert korábban eltiltották a járművezetéstől, és a Siófoki Rendőrkapitányság is körözte egy súlyos testi sértés miatt folytatott bűnügyben. A BRFK Közlekedésrendészetei Főosztály járőrei ellenőrizték azokat a címeket, ami a férfihez köthető, amikor pedig átkutatták lakásának udvarát, két lopott motort is találtak; az egyik KTM típusú motort július 15-én lopták el a XII. kerületből, egy Aprilia robogót pedig 2021. decemberében vitte el ismeretlen elkövető a Március 15. térről.

A rendőrök a 41 éves férfi felkutatása érdekében a Bűnügyi Bevetési Osztály egységeivel együtt végigjártak minden helyet, ahol a férfi meghúzhatta magát, végül P. Csabát két nappal később fogták el. A férfi ugyanis úgy érezte, nincs további félnivalója, és újra autóba ült; a rendőrök által ekkor már jól ismert fehér Fiattal közlekedett a Szent István körúton, amikor a közlekedési járőrök kiszúrták a forgalomban haladó autót. P. Csaba ahogy meglátta a rendőröket kiugrott az autóból és futásnak eredt, de a járőrök utolérték és elfogták.

A rendőrök P. Csabát elfogását követően előállították, majd a BRFK XII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a motorlopás miatt folytatott büntetőeljárásban gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet a bíróság el is rendelt. A XII. kerületi rendőrök az V. kerületben történt robogólopást is egyesítették az ügyükhöz, P. Csaba lakhelyéről pedig egy harmadik járművet is lefoglaltak, melyet vizsgálnak, hogy bűncselekményből származik-e.    

BRFK